Så får du fiber

Fiber är inte busenkelt. Den behöver fysiskt tas till ditt hem och det innebär en del grävande. Vi gör alltid detta med respekt för din trädgård.

Förberedelser

Innan vi sätter igång

Innan vårt första möte ser vi till att vi kan leverera fibern till en rimlig kostnad och inom rimlig tid. Är allt frid och fröjd planerar vi nätet och undersöker vilka tillstånd som behövs.

Steg 01

Undersökning av område

Steg 02

Ritning och planering

Steg 03

Inventering av tillstånd

Fiber till ditt hem

När du är redo är vi redo

När du har bestämt dig kör vi igång. Vi hanterar allt från byråkrati till grävning och uppkoppling. Du kan slappna av hela vägen.

01 Ett första möte

Vi kommer hem till dig och berättar om hur det går till att skaffa fiber. Vad det kostar och vilka tjänster du får tillgång till.

Det är bra om dina grannar också vill ha fiber. Det blir lägre kostnader för alla eftersom vi ansluter flera hus. Så ta en fika med grannarna och kolla om de också vill åka med på tåget.

02 Byråkrati och grävmaskiner

Sedan börjar vi med pappersarbetet. Det är många tillstånd och rätt trista grejer som måste fixas. Men det är vi experter på. Tyvärr kan det här steget ta lång tid. I vissa fall väldigt lång tid.

När tillstånden är på plats gräver vi oss mot ditt område. Närmaste fiberkoppling kan vara en bit bort, så det kan ta en stund.

03 Sista biten kvar

Nu börjar det hända grejer. Oftast gräver vi sista biten för hand eftersom det är mest skonsamt mot din trädgård.

När fibern är på plats sätter vi upp boxen i ditt hus, installerar den och aktiverar de tjänster du vill ha. Klart!

Kolla om vi gräver åt ditt håll

Koppla av med fiber