Fiber till din villa

Privatfiber, även kallat villafiber, är en direktanslutning av fiber till din villa eller ditt fritidshus. Med en fiberanslutning får du betydligt stabilare och snabbare internet än om du använder ADSL eller mobilt bredband. Ett mobilt bredband behöver du dessutom oftast fylla på med datamängd, men med fiber får du obegränsad mängd till hela familjen, inklusive vänner och släkt som är på besök. Du behöver inte vara rädd för att dela med dig av ditt WiFi om du har fiber.

Varför ska jag ha fiber till mitt hus?

Med fiber får du en trygg internetuppkoppling som gör att du kan skapa ett eget hemma-WiFi som hela familjen kan använda för att streama film och musik på flera tv-apparater, datorer, plattor och mobiler samtidigt. Ett stabilt internet behövs även om du vill ha ett smart hem med uppkopplade prylar som larm och lås, garageport, kylskåp och gräsklippare.

Med en snabb och stabil internetuppkoppling kan du enkelt jobba hemma om du har ett sådant jobb, vare sig om du är anställd eller egen företagare.

Ett fiberanslutet hus är mer attraktivt än ett utan. Att ansluta ett hus till fiber kan ta lite tid och kostar även en del eftersom det kräver tillstånd, grävning och installation, men det är en investering för framtiden vare sig du väljer att bo kvar eller om du ska sälja. Många köpare föredrar hus där all nödvändig infrastruktur redan finns, såsom väg, el, vatten, avlopp och fiber.  

Om du vill ha fiber

Om du bestämt dig för att skaffa fiber så hjälper Open Infra till med marktillstånd, grävning, fiberdragning och installation med tillhörande fiberbox till ditt hus. När installationen är klar väljer du själv vilken tjänsteleverantör du vill ha tv och bredband från. Dock krävs det att redan finns nedgrävd fiber i området eller att området snart ska få fiber. Klicka på Skaffa fiber och se status för ditt område.

Koppla av med fiber