Våra leverantörer

Vilka produkter arbetar vi med?

Open Infra har samarbete direkt med ett antal laddboxtillverkare för att slippa kostnadsdrivande mellanhänder. Dessa har valts efter ett antal kriterier:

– Närliggande produktion (kortare transporter samt att produkterna är anpassade till det nordiska klimatet).

– Lättförståeliga produkter och tillbehör, med hög kvalitet.

– Smart och utvecklingsbar underliggande teknik.

Laddbox från Defa

DEFA Power 22kW

DEFA Power är den senaste laddboxen från Defa anpassad för att kunna optimera snabbast möjliga hemmaladdning. Laddboxen har en intuitiv display som tillsammans med mobilapplikationen ger dig full kontroll över laddningen. Med PowerSmart så kan du bl a undvika högbelastningstider så att du slipper ladda när strömmen är som dyrast.

Laddboxen har en 6 meter integrerad flexibel laddningskabel gjord för extrema förhållanden.

Vi kan vid intresse även tillhandahålla laddboxar från andra varumärken utöver Defa och Zaptec, t ex Charge Amps och Autel. Hör av dig för mer information gällande detta.

 

Laddbox från Zaptec

Zaptec Go 22kW

Zaptec Go är marknadens minsta 22kW-laddare. Den är liten, kraftfull och har en stilren design som gör att den passar in i alla hem. Laddboxen anpassar sig efter dina behov och efter vilken bil du har, du kan ladda på 1-&3-fas och med en ställbar effekt upp till 22kW.

Laddboxen är uppkopplad med ett inbyggt 4G-abonnemang (ingår) vilket gör att du inte behöver ha den uppkopplad på ditt WIFI om avståndet till routern är för långt.

Boxen har ingen fast kabel vilket innebär att du kan använda bilens kabel i TYP-2 uttaget (EU-standard). Vill du ha en fast kabel så kan du alltid låsa fast en extern kabel i uttaget.

 

Lastbalanserare

För att balansera effektuttagen i din fastighet så att inga säkringar går så krävs en lastbalanserare.

Har du t ex en värmekälla, ugn, spis och tvättmaskin på samtidigt som du ska ladda bilen,  så överstiger effekten din huvudsäkring vilket innebär att säkringen slår ut. Med en lastbalanserare så fördelar den effekten vilket gör att den begränsar laddningen för bilen så att säkringen inte slår ut, samtidigt som hushållets maskiner kan fortsätta fungera som tidigare.

Vi använder oss i dagläget av lastbalanserare av hög kvalitet från Enegic.

Installatörer och material

Eftersom laddboxen är en förutsättning för att ditt färdmedel ska fungera så är det viktigt att allt arbete och material håller hög kvalitet.

– Grävning och utomhusinstallationer utförs av beprövade underentreprenörer.

– Installation och driftsättning sker med hjälp av certifierade elektriker.

– Materialet är anpassat för installationen och har korrekta klassningar.

Det som ingår i vår tjänst förutom själva installationen av laddboxen är support och felanmälan under hela avtalsperioden.

Självklart så erbjuder vi även en smartphoneapp med funktioner som t ex ”billigaste möjliga laddning” oavsett vilket timbaserat elabonnemang som du har, betalfunktion för gäster (vänner, hantverkare mm)  samt mycket mer. Hör av dig för mer information.

Vill du köpa en laddbox för 149kr/mån