Stadsnätsbolaget, Öppna stadsnät och Svensk Infrastruktur byter namn till Open Infra

Det nya namnet, Open Infra, och den nya hemsidan ska förenkla för privatpersoner att skaffa fiber. Vi vill att det ska vara enkelt, smidigt och tydligt att skaffa fiber tills fibern är inkopplad och fungerar. Längs hela vägen tar vi hand om all byråkrati till grävning och uppkoppling.

Nu byter vi namn på de tre bolagen Stadsnätsbolaget, Öppna Stadsnät och Svensk Infrastruktur och lanserar ett nytt varumärke med en hemsida som heter openinfra.com. Det nya namnet, Open Infra, och den nya hemsidan ska förenkla för privatpersoner att skaffa fiber. Vi vill att det ska vara enkelt, smidigt och tydligt genom hela processen från första funderingen på att skaffa fiber tills fibern är inkopplad och fungerar. Längs hela vägen tar vi hand om all byråkrati med tillstånd till grävning och uppkoppling.

Det är speciellt folk i villa och fritidshus som vi vänder oss till eftersom det fortfarande är stora områden på den svenska landbyggden som saknar fiberinfrastruktur och här vet vi att Open Infra kan göra skillnad. Vi har i flera år tagit över och driftsatt områden som stora bolag gått bet på att fibrera.

–  Fiberinfrastruktur är grunden för framtidens digitala samhälle vare sig det handlar om streamad underhållning eller samhällstjänster. Utvecklingen är den att samhällstjänster blir mer och mer digitala, så som skola, vård och omsorg, och alla ska kunna ta del av det. Det är en intressant framtid vi står inför och vi brinner för att fortsätta vara en del av det digitala Sverige som byggs nu, säger Johan Sundberg, grundare och VD Open Infra.

Men det är inte bara privatpersoner som Open Infra vänder sig till. Bostadsrättsföreningar och företag är lika välkomna och självklart tar vi hand om allt från byråkrati, grävning, fastighetsnät och uppkoppling även där. Liksom att vi fortsätter att ha ett bra och nära samarbete med kommuner och stadsnät runt om i Sverige för att se till att alla kommuninvånare får tillgång ett framtidssäkrat bredband med hög hastighet. Vi vill ge alla Sveriges kommuner möjligheten att vara Sveriges bästa bredbandskommun.

– Det nya varumärket har ett mycket större fokus på kunden än vad de tre tidigare hade. Att dessutom ha tre varumärken för olika delar i en kundresa har gjort det mycket komplicerat för kunderna, det vill vi bort från. Att skaffa fiber ska inte behöva vara så komplicerat, det komplicerade och byråkratiska tar vi hand om, det är vad vi vill att kunderna ska uppleva med nya varumärket, säger Anya Alenberg som är ny kommunikationschef på Open Infra.

Namnbytet ligger rätt i tiden eftersom bolaget expanderar sin verksamhet ut i Europa som inte har kommit lika långt som Sverige när det handlar om fiberinfrastruktur. Fler länder har visat intresse och vi har redan påbörjat flera dialoger.