Open Infra ställde om på en dag – vi jobbar hemifrån med anledning av Covid-19

Nu gäller det att vi alla i landet ror åt samma håll och följer myndigheternas beslut.

Vi på Open Infra ställde igår om och arbetar hemifrån. Hela bolaget sitter nu hemma och jobbar online (förutom personal med viktiga uppgifter på fält). Det tog en arbetstimmes förberedelser och dagen efter satt alla inloggande i teams, med bild och ljud på. Vi gjorde ett fantastiskt jobb och det vart i stort sett ingen påverkan på driften av nätet.

Tillsammans, hemifrån, sköter vi nu driften av en av Sveriges största infrastrukturer för digital kommunikation, som sträcker sig över i stort sett hela landet. Våra trafikströmmar har ökat enormt mycket sista veckan, vilket visar att Sverige sitter nu uppkopplade och sköter arbete, skola, läkarbesök och mycket mer på nätet.

Vi valde att arbeta i grupper där alla hade bild och ljud på hela arbetsdagen, vilket skapade känslan att vi satt tillsammans. Vi kunde glida runt mellan grupperna och lösa problem tillsammans. Precis som på kontoret. Detta skapade en lagkänsla som annars försvinner när man är ensam i hemmet. Teknik, Drift, Leverans, Nätdesign, Projekt, Sälj och även Kundtjänst jobbade tillsammans i grupper.

Wow! Att detta är möjligt och fungerar så bra. Tack Microsoft och alla andra som byggt dessa tekniska applikationer. Grymt!

Hoppas alla ni andra har liknande bra erfarenheter gällande arbete i hemmet?

/Johan Sundberg, grundare och VD Open Infra tillsammans med hela bolaget och hela entreprenörsnätverket

Följ oss!
Skriv upp dig för senaste nytt!
Twitter
LinkedIn
Facebook