Open Infra ser till att Sala landsbygd får bredband – utan att begära stödpengar från kommunen

I Sala kommun finns ett stort engagemang för fiber och utbyggnaden drivs på av både kommunen själva men också av enskilda lokala föreningar och byanätsforum. Även Open Infra är närvarande och kommer att investera över 10 miljoner kr för att bygga fiber till Salas landsbygd. Open Infras investering görs utan några stödpengar från vare sig regeringen eller kommunen.

– Det råder ingen tvekan om att fibernätet behöver sträcka sig långt utanför tätorterna för att ge alla en likvärdig möjlighet att kunna koppla upp sig digitalt till sina jobb, sin skola, sin bank och flertalet viktiga samhällstjänster. Vi är duktiga på fiber i tätort, men speciellt landsbygd och därför kommer vi med vår expertis bygga fiber till närmare 1 000 hushåll i Sala, säger Johan Sundberg, VD och grundare av Open Infra.

Open Infra är en privat fiberaktör som länge bidragit till Sveriges fiberutbyggnad. Vi har genom åren byggt fiberinfrastruktur där flera andra inte lyckats, det har varit områden där stora investeringar gjorts men där ingen i slutänden fick sin bredbandsuppkoppling. I många fall har vi även byggt fiber till en lägre prislapp för slutkunden.

-Den här investeringen sker helt utan ersättning från kommunen eller andra ekonomiska bidrag som andra fiberaktörer väljer att använda. Vi hjälper kommuner att nå bredbandsmålet utan att belasta den kommunala kassan, säger Johan Sundberg.

Om bredband i Sverige
I slutet av 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi ”Sverige helt uppkopplat 2025 – en bredbandsstrategi”. I år, 2020, ska 95 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s.

Open Infra byggde under 2019 fiberinfrastruktur till 21 675 fastigheter och investerade totalt 348 miljoner kronor på fiberutbyggnaden i Sverige.

 

Anya Alenberg, press- och kommunikationschef
anya.alenberg@openinfra.com
076-492 53 74


Följ oss!
Skriv upp dig för senaste nytt!
Twitter
LinkedIn
Facebook