Open Infra satsar på utbyggnad av fiber i Hofors, Huddinge, Norberg, Trollhättan, Alingsås och Skövde

Open Infra är en av aktörerna som gräver mest just nu på landsbygden, under 2019 grävde vi 3.000.000 meter fiber i Sverige och 2020 ser ut att landa på samma siffra, om inte mer. Just nu samlar vi in anmälningar för fiberanslutning i Hofors, Huddinge, Norberg, Trollhättan, Alingsås och Skövde.

– Fiber har varit på tapeten länge i vårt område och flera fiberåterförsäljare har varit här genom åren. Vi är en samfällighet med villor och kedjehus där det mesta är byggt på slutet av 70-talet och där man inte riktigt känt att man behövt fiber tidigare. Men timing och Open Infras möjlighet att dela upp betalning har troligtvis resulterat i att intresset blivit så stort, säger Gunnar Levin som är ordförande i Tusenfotingens Samfällighetsförening i Södra Ryd, Skövde.

I skrivande stund har över 72 % sagt ja till fiber i Södra Ryd där vi haft öppet hus med drop-in utomhus i öppet tält med anledning av Covid-19. Det har varit välbesökt och uppskattat.

I Skogås, Kumla, Täby, Nynäshamn och Växjö har vi kommit så långt att det är dags att börja gräva och dra fiber. Våra underentreprenörer, grävare, installatörer och tekniker följer rediga regler för vad som gäller för arbete ute i fält med anledning av Covid-19.

Så funkar ett utbyggnadsprojekt från fiberintresse till driftsättning:

  1. När vi har gjort en utbyggnadsplan kontaktar vi alla berörda längs vägen.
  2. Anmälan för fiberanslutning är nu öppen för alla som önskar fiber!
  3. En fiberanslutning innefattar arbetet med bl a projektering, mark- och grävtillstånd, grävning, fiberkabel, installation och utrustning som fasadbox och fiberbox.
  4. När vi kommer fram till din tomt så hjälps vi åt att hitta bästa vägen fram i trädgården och bästa placeringen av fasadbox på ditt hus.
  5. När det är dags att gräva installerar vi samtidigt fasad- och fiberbox, på så sätt behöver vi inte göra fler besök hos dig, något som bör undvikas i dessa tider.
  6. När vi har förlagt fiber hela vägen hem till dig är det dags att driftsätta. Du kommer då att få ett mejl när det är klart.

Att beställa fiberanslutning är inget man gör ofta och därför är det vanligt att man har många frågor. De vanligaste frågorna och svaren hittar du på vår kundsupportsida där du också kan ge feedback om svaret var bra eller om du vill veta mer.