Open Infra satsar 14,7 miljoner i utbyggnad av fiber i Hofors

Open Infra är en av de aktörer som gräver mest just nu på landsbygden, under 2019 grävde vi 3.000.000 meter fiber i Sverige och år 2020 ser ut att landa på samma siffra, om inte mer. I Hofors kommun kommer vi att gräva fiber till 1 011 fastigheter och totalt investera 14,7 miljoner kronor.

– Utbyggnaden av fiber i Hofors kommun sker utan statliga eller kommunala bidrag och Open Infra investerar 14,7 miljoner kronor för att enskilda privapersoner och företag Hofors ska få fiber, säger Johan Sundberg, vd och grundare av Open Infra.

Open Infra har i flera områden har vi kunnat gräva och driftsätta inom ett halvår. Ett exempel på det är Söderhamn där vi hade ett bra samarbete med kommunen och där bra markförhållanden gjorde att etapp 1 endast tog 6 månader från beställning till driftsättning. På andra orter som i Gimo i Östhammar och Ekeby Enhörna i Södertälje har det tagit endast 3 månader från beställning till driftsättning.

– I Hofors kommun har vi precis startat och områdena är indelade i mindre etapper för att kunna gå till driftsättning så snart som möjligt. Vi vet att fiber är efterlängtat i området och som det ser ut nu bör vi kunna komma igång innan sommaren och det skulle innebära att de första hushållen kan bli driftsatta redan i höst, säger Johan Sundberg.

  • Exempel på områden där vi byggt inom 6 månader:
  • Söderhamn, etapp 1, 6 månader från start till driftsättning
  • Södertälje, Ekeby Enhörna, 3 månader från start till driftsättning
  • Örebro, Tjusebotorp, 5 månader från start till driftsättning
  • Östhammar Gimo, etapp 1, 3 månader från start till driftsättning
  • Östhammar, etapp 1, pågående, 85 % är redan driftsatta

Sverige är i framkant när det gäller att digitalisera information, utbildning, arbete, läkarvård och mycket mer. Men alla har fortfarande inte tillgång till stabila och säkra internetanslutningar, det saknas fiberinfrastruktur i många delar av landet. Open Infra som är en privat fiberaktör har sedan 2009 byggt öppen och neutral infrastruktur till privatpersoner och företag runt om i Sverige. Vi är idag en av de största ägarna och förvaltarna av fiberinfrastruktur.