Open Infra påbörjar fiberutbygganden till hushållen i Nykvarns landsbygd

Nykvarns kommun och Open Infra är överens om att bygga fiber till Nykvarns hushåll på landsbygden.

Nykvarn ligger ca 15 km väster om Södertälje och är en av Sveriges mest expansiva kommuner. I Nykvarn tätort finns ett väl utbyggt fibernät, men på landbyggden är det fortfarande tomt på noder och fiberkabel på flera ställen.

Tills nu. Nykvarns kommun och Open Infra har enats om fiberutbyggnaden och vi är redo att börja.

Avtal om samverkan mellan Nykvarns kommun och Open Infra blev klart den 13 juli. Avtalet innefattar en större del landsbygdsområden, något som Open Infra har lång erfarenhet av.

– Jag är mycket nöjd med det avtal om samverkan som vi nu har ingått med Open Infra och välkomnar de krafttag som det innebär för fiberutbyggnaden och vårt mål om bra bredband till alla i kommunen. Vi har många medborgare på vår landsbygd som har väntat otåligt på fiber och det känns därför extra roligt att vi nu tillsammans med Open Infra kan ta oss an uppgiften med full kraft, säger Gunilla Lindstedt, KSO Nykvarn.

Viktig infrastruktur finns redan på plats i Nykvarn

Open Infra har sedan tidigare ett väl utbyggt nät och stamnät genom Nykvarn som vi kommer att bygga vidare på. Det betyder att viktiga delar av infrastrukturen redan är på plats, något som sparar framför allt tid eftersom vi kan fokusera på att gräva och förlägga fiberkabel till de enskilda hushållen.

– Med detta avtal i ryggen och med det stöd vi känner av kommunen kommer vi nu sätta full fart i Nykvarn. Vår ambition att så gott som alla på landsbygden som vill ha fiber har fått det installerat och klart inom två år, säger Johan Sundberg, grundare och vd Open Infra.

Information till hushållen kommer snart

De berörda hushållen kommer snart få information om hur en fiberleverans går till och vad det kostar. Det kommer att finns en personlig kontakt för dem som vill ha någon att prata med och det kommer även att finns beställningsformulär med all tillhörande information digitalt för den som hellre vill göra på det sättet.

Vår ambition är samma som Nykvarns kommun: ”Det ska vara lika enkelt att arbeta eller studera från altanen som från kontoret” som det står beskrivet på kommunens hemsida.