Open Infra har ställt in siktet på att öka kundnöjdheten

Den 14 januari meddelade vi att tre bolag blir ett under samma namn – Open Infra. Vi vill genom hopslagningen förenkla processen för privatpersoner att beställa fiber, att skaffa fiber ska inte vara så komplicerat. Namnbytet var också viktigt eftersom vi har expanderat i Europa.

Men det allra viktigaste är att vi vill hand om våra kunder. Därför kommer vi att:

  1. utöka öppettiden till kl 8–17 och öka närvaron i sociala medier
  2. anställa fler till kundtjänst och införa smartare system för kundhantering
  3. erbjuda bättre hjälp till självhjälp på openinfra.com

Många upplever långa telefontider till oss och därför börjar vi med att utöka kundtjänst med både personal och utökade öppettider genom att skippa lunchstängt och ha öppet vardagar kl 8-17.

Vi vill också vara mer närvarande i sociala medier. Kundtjänst kommer att finnas tillgänglig under samma öppettider som vi har öppet i telefonväxeln. Vi kommer framför allt att finnas på Facebooks Messenger, men kanske även andra kanaler.

Samtidigt inför vi ett smartare systemstöd för kundärenden. Det kommer att göra att vi kortar ledtider, blir av med manuell administration och kan svara snabbare när du ringer oss.

Men alla vill inte ringa utan hellre lösa sina ärenden själv online dygnet runt. Därför kommer vi att ha en helt ny hjälpsida på openinfra.com som fokuserar på hjälp till självhjälp.

Vår nya personal har precis anlänt och vi har startat upp det nya kundärendesystemet. Vi behöver några veckor på oss för att förbereda de nya agenterna och trimma systemen, men snart är vi redo och vi hoppas att det ska leda en förbättrad kundupplevelse. Sen har vi andra åtgärder på gång som tar lite längre tid, men det återkommer jag om.


Anya Alenberg, kommunikationschef Open Infra