Open Infra bygger för laddstolpar i Åkersberga

Open Infra tar sig an ny infrastruktur för att hjälpa privatkunder med den gröna omställningen. Just nu pågår försäljning av laddstolpar med installation i Åkersberga, Österåkers kommun. Det har visat sig att det finns ett stort intresse för laddstolpar för el- och hybridbilar och andra elfordon i området.

Man brukar inte förknippa Open Infra med laddstolpar, hur kommer det sig att Open Infra kan erbjuda det?

– Open Infra vill bidra till den gröna omställningen samtidigt som vi vill erbjuda våra och blivande kunder en smidig och bra tjänst. Laddboxen ska inte vara ett problem utan en lösning, säger Magnus Lagerbielke som är projektansvarig för utbyggnaden av laddstolpar på Open Infra.

Tanken är att utbyggnaden av laddstolpar följer samma princip som fiberutbyggand där flera i samma geografiska område ansluter sig samtidigt, på så sätt kan vi erbjuda ett rimligare konsumentpris och leverans med driftsättning inom någon månad från beställning. Precis som med fiber erbjuder Open Infra kunderna att delbetala, något som uppskattas av dem som beställt då andra levnadskostnader har ökat kraftigt det senaste året.

– Många har berättat att de vill investera i egen laddstolpe men inte vågat då det är flera andra yttre faktorer som påverkar vardagsekonomin markant just nu, och troligen en lång tid framöver. Därför vill vi hjälpa till att möjliggöra enskilda privatpersoners investeringar för att inte stoppa upp en positiv utveckling i samhället, säger Magnus Lagerbielke.

Kommer det laddstolpar till fler områden?

– Nu gör vi ett pilotprojekt i Åkersberga utanför Stockholm. Det första gensvaret från kunderna visar verkligen att detta är en tjänst som efterfrågas och som snart kommer erbjudas till fler av Open Infras kunder oavsett var i landet man bor, säger Magnus Lagerbielke.

Österskär var först ut redan 2009

Att Open Infra valde Österskär i Åkersberga som första testområde är gjort med omsorg och eftertanke. Det är samma område som Open Infra 2009, då under namnet Svensk Infrastruktur, var först ut med att bygga en öppen digital infrastruktur med fiber och där man erbjöd alla tjänsteleverantörer att i fri konkurrens leverera sina tjänster. Testet med fiber blev en succé och ryktet spred sig till närliggande områden och Open Infra har sedan dess fortsatt bygga infrastruktur över hela Sverige och är idag etablerade i USA, UK och Tyskland.

Anya Alenberg, press- och kommunikationschef
anya.alenberg@openinfra.com
076-492 53 74