Open Infra bygger fiber i Hamburg, Tyskland

I slutet av 2019 placerade vi en nod med tillhörande fiberinfrastruktur strax utanför Berlin, Tyskland, där vi också har en filial idag. Nu fortsätter vi att bygga fiber i Tyskland och denna gång är det söder om Hamburg, närmare bestämt i Rosengarten.

De boende i Rosengarten har idag bara anslutningar via ADSL-teknik med en mycket begränsad nedströmskapacitet på cirka 30 Mbit/s. Rosengarten är vad man kallar ett glesområde och sådana områden brukar i grund och botten vara svårare att planera ekonomiskt eftersom fastigheterna som ska anslutas till fibern ofta ligger långt ifrån varandra, men det är inget vi ser som ett hinder. Efter 10 år på den svenska marknaden och med fokus på svåra landsbygdsområden i Sverige så ser vi fram emot att komma igång.

– Vi är glada över att vi kan ta med oss våra erfarenheter från Sverige till Tyskland och utrusta dessa regioner med en modern digital infrastruktur. De liknar de projekt vi för närvarande bygger på landsbygden i Sverige, säger Niclas Sonesson, VD för Open Infra i Tyskland.

I Sverige är fiber idag det vanligaste sättet för digital kommunikation. Andelen fastigheter som är anslutna till det fiberoptiska nätverket är hög och de svenska hushållen är vana att välja den tjänsteleverantör de vill ha. Open Infra fortsätter att erbjuda samma modell i Tyskland där vi bygger en öppen och neutral fiberinfrastruktur som alla tjänsteleverantörer av bredband, tv, telefoni, larm och Internet of Things är välkomna att ansluta sig till.

Vi har redan tjänsteleverantörer som erbjuder sina tjänster på Open Infras marknadsplats och utbudet ökar hela tiden. I Rosengarten jobbar vi till exempel nära Premium Netz som är ett Filiago GmbH-företag som erbjuder internet, tv och telefoni i Tyskland.

– Tillsammans med Open Infra har vi utvecklat ett attraktivt erbjudande så att så många som möjligt kan dra nytta av en optisk fiberanslutning. Installationen av en fiber i Rosengarten är kostnadsfritt för alla kunder som bokar ett av våra servicepaket, säger Utz Wilke som är VD för Premium Netz i Tyskland.

Fiberutbyggnaden i Rosengarten är redo att lämna planeringsstadiet och vi kommer snart att börja gräva för fiber.

 

Anya Alenberg, press- och kommunikationschef
anya.alenberg@openinfra.com
076-492 53 74

Följ oss!
Skriv upp dig för senaste nytt!
Twitter
LinkedIn
Facebook