Hela Open Infra har utbildat sig i Robust fiber

Alla medarbetare från ekonomiavdelningen till projektavdelningen har genomfört utbildning i Robust fiber. Förra gången det skedde var våren 2018.

Den här gången skedde det digitalt med anledning av att vi bokade in utbildningarna när restriktionerna för Covid-19 fortfarande gällde. Vi resonerade att vi inte kunde vänta eftersom vi har många nyanställda på plats och vi har många stödmedelsprojekt framför oss.

Utbildningen anpassades till två olika grupper inom bolaget; de som skulle ta ett personligt certifikat och de som behöver övergripande kunskap om vad Robust fiber är vad det innebär i olika situationer.

De som gick certifieringsutbildningen är anställda inom nätdesign och de som arbetar som byggledare, projektledare, fälttekniker och inom besiktning. Det är det här gänget som planerar och genomför byggnationen av fiber och därför är det viktigt att alla har den senaste kunskapen om Robust fiber. Utbildningen bestod av tre halvdagar och ett provtillfälle under en tvåveckorsperiod. På så sätt kunde vi hålla företaget i gång med de dagliga uppgifter som ändå måste skötas.

Övriga avdelningar inom försäljning, kundtjänst, ekonomi, kommunikation, drift och utveckling har genomfört en halvdagsutbildning som var mer övergripande men där vi också kunde få svar på mer specifika frågor inom vissa områden som berör just deras del av verksamheten.

Robust fiber meddelar att till hösten 2022 ska proven förhoppningsvis finnas på engelska*

Utbildare var Vinnergi som fick högt betyg av våra anställda för deras engagemang och kunskap inom ämnet. De hade också lagt in många korta pauser så att man hela tiden höll fokus.

Några av våra anställda har inte svenska som modersmål och för dem var det en tröskel att utbildningen hade utbildningsmaterial på engelska men att själva provet för certifieringen skedde på svenska. Vinnergi tog denna feedback med sig till organisationen för Robust fiber och har meddelat att under hösten 2022 kommer det troligen att finnas prov även på engelska*. Det tycker vi är bra och vi ser framemot att fortsätta certifiera nyanställda löpande.

Totalt har 117 personer som arbetar för Open Infra utbildat sig inom Robust fiber i år. En certifiering är giltig i fem år från utförandet.

Editering 21 april kl 11.45: I tidigare version stod det att engelska prov kommer att finnas till hösten 2022. Robust fiber har meddelat att deras Utbildningsråd inte har tagit något sådant beslut än, men att det troligen blir så. 

 

Anya Alenberg, press- och kommunikationschef
anya.alenberg@openinfra.com
076-492 53 74