Fibermöte i Nykvarns kommun, Södermanland, lockade många från landsbygden

Igår torsdag 6 oktober hade Open Infra och Nykvarns kommun ett gemensamt öppet informationsmöte i Qulturum Sländan. Stämningen var förväntasfull och många hoppas på en snabb leverans, för flera av dem har väntat länge.  

På plats från kommunen var Göran Hedström, bredbandssamordnare i Nykvarns kommun som berättade om kommunens stora satsning för att nå ut med fibern till hela Nykvarn. Nykvarn ligger i Södermanland och är vackert belägen mellan Mälaren och sjön Yngern och har stora naturområden och en stor andel fritidshus. På landsbygden kan det vara långt mellan grannar och det har gjort att många hushåll och fritidshus aldrig har ingått i tidigare utbyggnadsprojekt just på grund av de långa avstånden. För det är så att ju längre avstånd, ju högre kostnad per grävmeter.

Men med det här samarbetet mellan Open Infra och Nykvarns kommun, där kommunen går in och delfinansierar utbyggnaden till dessa fastigheter, kan de här hushållen få ett och samma pris oavsett hur lång grävsträckan är till fasigheten och på fastigheten.

Alla hushåll och fritidshus som kan ta del av kommunens satsning har fått brev om det från kommunen och även information om anslutning från Open Infra.

Försäljningen är redan i gång, hur länge har man på sig att fundera?

– Vi räknar med att försäljningsfönstret är öppet i någon vecka till, för sedan behöver vi gå vidare för att förbereda leverans. Om man beställer efter det finns det risk att man hamnar i ett senare leveranstillfälle. Vill man ha fiber snarast möjligast bör man beställa nu. Mina och min kollega Carls kontaktuppgifter finns på kommunens hemsida, det går bra att höra av sig med frågor till oss om man undrar något innan man känner sig redo att beställa, säger August Jakobsson, försäljningsansvarig Open Infra.  

Beställning kan göras på beställningssidan openinfra.com/skaffafiber genom att söka på sin adress. Köpet godkänns med BankID så man behöver inte vara orolig för att klicka runt och gå igenom erbjudanden innan man bestämmer sig. Om en adress inte finns med på vår hemsida kan man lämna en intresseanmälan, viktigt att veta är att en intresseanmälan inte är en beställning.

Anya Alenberg, press- och kommunikationschef
anya.alenberg@openinfra.com
076-492 53 74