Driftstörningar och avbrott – vad gäller om det händer?

Vem ska man felanmäla till vid en driftstörning? Kan man få ersättning? Här reder vi ut de vanligaste frågorna.

Då och då behöver vi och våra underleverantörer göra underhåll i nätet och vi försöker i möjligaste mån göra det nattetid eller tidiga mornar. De kallas för underhållsarbete eller servicearbete. Ibland uppstår också oplanerade driftstörningar eller driftavbrott. Det kan bero på bland annat utrustningsfel eller kabelskada.

Oavsett vilken typ av driftstörning, planerad eller oplanerad, behöver du inte felanmäla till Open Infra när störningen är pågående i ditt område och den finns aviserad på hemsidan eller Navet-appen.

Ingen anslutning efter en driftstörning

Om din anslutning inte kommer igång när en driftstörning är avklarad ska du börja med att starta om fiberboxen och alla inkopplade enheter. Låt de gärna vara avstängda i 15–30 minuter innan du sätter igång fiberboxen igen, det är även bra om du kopplar in enhet efter enhet.

Om din anslutning ändå inte kommer igång behöver du felanmäla det till din tjänsteleverantör (din bredband-, telefoni eller TV-leverantör). De kommer att göra en första felsökning för att se om det kan vara något fel på till exempel routern eller TV-boxen, eller kablarna mellan dina enheter i ditt hem. Om tjänsteleverantören konstaterar att felet ligger i fiberboxen eller nätet så eskalerar de din felanmälan till oss för mer avancerad felsökning och åtgärd. Tjänsteleverantören meddelar dig när det är klart.

Ersättning vid driftstörning

I Sverige är det tjänsteleverantörerna som ansvarar för eventuell ersättning vid avbrott i tjänst. Hör med din tjänsteleverantör eller se deras villkor för mer information om felanmälan, driftstörning och ersättning.

Varför kan inte Open Infra sms:a sina kunder när det blir avbrott?
– I dagsläget har vi inte den tekniska möjligheten, men vi undersöker hur vi ska kunna erbjuda den tjänsten som en del av Drift- och underhållsavtalet. Vi tycker själva att det vore rimligt att kunna ge den servicen till våra kunder i vårt nät. Alla sitter ju inte och har koll på vår hemsida dygnet runt. Men vill man ha koll på kommande driftstörningar kan man även följa Open Infra på Facebook, säger Anya Alenberg, kommunikationschef.

Gör så här när du tappar anslutning

1 Kolla openinfra.com/status eller Navet-appen.
2 Avvakta tills driftstörningen är avklarad eller hör med din tjänsteleverantör hur de hanterar driftstörningsärenden.
3 Om anslutningen inte fungerar ska du göra en felanmälan till din tjänsteleverantör.

Här finns driftinformation

(Tänk på att det kan ta en stund från att du noterar ett avbrott tills det är aviserat.)

1 openinfra.com/status
2 Navetappen (Saab AB). Få driftinformation direkt i mobilen. Ladda ner i Google play eller Appstore.
3 facebook.com/OpeninfraSverige Följ oss på Facebook så får du planerade servicearbeten direkt i flödet.