Avgrävda fiberkablar drabbar just nu över 200 hushåll i Täby

Måndagen den 1 februari skedde ett omfattande fiberkabelbrott i Täby, Stockholm. Det rör sig om uppskattningsvis 230 privatkunder samt företag och kommunala verksamheter som är drabbade.

Kabelbrottet skedde i samband med ett vägarbete till ett område för nybyggnation och det är i skrivande stund oklart hur det kunde ske då kablarna fanns anvisade i Ledningskollen som drivs och finansieras av Post- och Telestyrelsen.

Fiberkablarna är helt av. De har blivit uppgrävda, och urslitna ur kabelskåp och ur markbrunn och lagts i en hög bredvid arbetsplatsen. Det går således inte att göra en enklare återställning, utan det ser ut som att vi måste göra om allt från grunden.

Arbetet är påbörjat och Open Infra har kallat in extrapersonal och underentreprenörer som kommer att jobba hela helgen och fram tills det är uppe igen. Anslutningar kommer att ske etappvis och just nu beräknar vi med att de första kommer igång imorgon eftermiddag 3 februari och de sista kommer bli anslutna nästa vecka.

Open Infra har informerat alla tjänsteleverantörer om avbrottet och har löpande dialog med Täby kommun.

Det här är enormt beklagligt, speciellt i dessa tider då många jobbar hemifrån med anledning av att hålla smittspridningen av covid-19 nere. Open Infra sätter högsta prio på att lösa detta skyndsamt.

Vi uppdaterar hemsidan löpande så snart vi har ny information. och har hög prio på att få upp alla anslutningar så snart som möjligt.

Till Driftinfo om Täby

 

Anya Alenberg, press- och kommunikationschef
anya.alenberg@openinfra.com
076-492 53 74