​Stadsnätsbolagets har nu försett över 100 000 hushåll med öppen och neutral fiberinfrastruktur

Som första privata aktör som på allvar 2008 satsade på att bygga ut öppen och neutral infrastruktur till enskilda fastigheter i Sverige kan nu Stadsnätsbolaget konstatera att satsningen är väldigt lyckad.

100 000 enskilda fastigheter har nu försetts med en neutral och öppen fiberinfrastruktur från stadsnätsbolaget vilket gör att bolaget äger och förvaltar en av landets största fiberinfrastrukturer.

Infrastrukturen nyttjas av landets ledande leverantörer av digitala tjänster, allt från mobiltrafik, TV och Internet till drift och övervakning av kommunal verksamhet.

– Vi hade som mål att nå 100 000 fastigheter år 2015, vi missade målet med något år men helt otroligt att vi nu kommit fram, säger Torgny Nyström, ordförande för bolagsgruppen.

Våra konkurrenter är några av Sveriges största börsbolag som investerat miljarder sista åren för att ta marknad. Det har under flera år varit otroligt tryck från flera aktörer i Sverige men vi ser en avmattning nu. Vår plan ligger fast och vi kommer köra vidare för att nå regeringens mål 2025. Vi har byggt detta med entreprenörskap, driv och engagemang av ett fantastiskt team, det slår det mesta. Detta delmål är en skön seger för oss, säger Johan Sundberg, vd för bolagsgruppen.

Idag används infrastrukturen mestadels för Internet, Tv och mobil men i framtiden kommer den vara grunden för alla samhällstjänster som bli digitala så som skola, vård och omsorg. Det är en intressant framtid vi står inför och vi brinner för att fortsätta vara en del av det digitala Sverige som byggs nu, avslutar Johan Sundberg.

Stadsnätsbolaget Sverige AB är en del i bolagsgruppen Nätbolaget Holding AB.

Gruppen innefattar även byggbolaget Svensk Infrastruktur AB som jobbar med byggnation av fibernät, kommunikationsoperatören Öppna Stadsnät som är en oberoende kommunikationsoperatör. Sedan 2008 har bolagsgruppen grävt över 3 miljoner meter för att bygga ut en av Sveriges största infrastrukturer för digital kommunikation.