Varför ska du köpa en laddbox?

Det finns ett kraftigt ökat intresse och behov för laddboxar till hemmet i och med el- och laddhybridbilarnas framfart, exempelvis är 60-70% av all nybilsförsäljning el- eller laddhybrider. År 2025 så beräknas 1 miljon fordon vara laddbara i Sverige. Fordonsflottan gällande lätta lastbilar och skåpbilar byts också successivt ut mot laddningsbara alternativ. Från 2035 kommer det inom EU enbart att tillåtas nybilsförsäljning av ej fossildrivna fordon, vilket innebär att marknaden kommer anpassa sig för detta redan nu.

Alla elbilsägare kommer ladda sin bil hemma; vänner, hantverkare mm, kommer inom kort att förutsätta att de kan ladda vid besök. Detta gör att nästan alla kommer ha ett behov av en laddbox oavsett vilket bränsle ditt egna fordon har i dagsläget.

  • Ladda snabbare – du laddar med betydligt högre effekt dvs betydligt snabbare än från ett vanligt uttag 2,3kW (230V*10A)
  • Ladda säkrare – ett vanligt el-uttag och dess kablar är inte anpassat för konstant hög belastning utan det kan börja brinna. Det kan jämföras med ett strykjärn som är på i en timme och att du sen känner på el-uttaget.
  • Ladda smartare – det finns många inbyggda fördelar i laddboxen och dess app förutom betallösningar så t ex elmätare (så att man kan separera förbrukningen från fastighetens vid energideklaration), ladda när el:en är som billigast mm.

Med tanke på att laddboxarna och dess funktioner blir allt mer komplexa samtidigt som det måste fungera, så behöver du som kund en bra support och felanmälan. Även detta erbjuder vi.

Vill du köpa en laddbox för 149kr/mån

Koppla av med fiber